Social

Consilier: Groapa de gunoi de la Boșcana, legalizată de PAS, reprezintă o catastrofă ecologică și trebuie închisă cât mai urgent!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Guvernarea PAS legalizează gunoiști la fiecare metru pătrat și pune, astfel, în pericol sănătatea cetățenilor Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de către consilierul municipal din fracțiunea PSRM, Grigore Bejenaru, în cadrul ședinței CMC.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Domnii de la guvernare zilnic adoptă legi contra cetățenilor, vând teritoriul Moldovei străinilor. Iată doar câteva exemple: Proiectul arderii cauciucurilor, care prevede modificări la legea privind protecția mediului înconjurător și Legea deșeurilor. Una din modificări prevede excluderea interzicerii de ardere a anvelopelor uzate. Or, în urma acestui proces mii de cetățeni din Moldova vor avea de suferit din cauza fumului toxic. O altă catastrofă ecologică se află la câțiva kilometri de Chișinău. Este vorba despre Gunoiștea de la Boșcana. Acest poligon, mai degrabă o groapă imensă de gunoi, este protejat de partidul de la guvernare. PAS legalizează gunoiști la fiecare metru pătrat, permite arderea cauciucurilor uzate fără a se gândi la cetățeni și sănătatea lor. Din informațiile apărute în presă și declarațiile Primarului General, groapa de gunoi de la Boșcana, care se află la hotar cu municipiul Chișinău, reprezintă o catastrofă ecologică și trebuie închisă cât mai urgent”, a declarat alesul poporului,

Grigore Bejenaru susține că guvernarea PAS intenționat creează astfel de situații, pentru a perturba activitatea primăriei și, în special, a edilului Capitalei, Ion Ceban.

„Țin să amintesc că primarul a venit cu dovezi și a menționat că partidul de guvernare protejează anumite interese și ar încerca să blocheze activitatea poligonului de depozitare a gunoiului de la Țânțăreni. Cunoaștem că cei de la guvernare, vor să creeze probleme artificiale Primăriei mun. Chișinău prin intermediul autorităților de la Anenii Noi și alte localități pentru a bloca activitatea poligonului de la Țînțăreni, singurul poligon din R.Moldova, prevăzut pentru depozitarea deșeurilor. Este foarte straniu că Agenția Mediului eliberează autorizație pentru 5 ani unei gunoiști care este considerată de specialiști drept o bombă ecologică, în timp ce poligonul de la Țînțăreni – unicul din republică și din regiune, care corespunde tuturor rigorilor de profil, primește autorizație pentru doar un an”, a mai declarat Grigore Bejenaru.

loading...

Comments are closed.