Consiliul Audiovizualului lansează o versiune nouă a Registrelor media

Consiliul Audiovizualului lansează o nouă versiune, restructurată și îmbunătățită, a Registrelor furnizorilor, distribuitorilor și a serviciilor media retransmise pe teritoriul țării.

Rubrica Reglementare/Registre servicii media asigură o experiență de navigare comodă și intuitivă între diverse tipuri de registre, oferind în același timp posibilitatea de a explora detaliile fiecărui registru cu ușurință.

Pe pagina web pot fi consultate 4 categorii de registre ce se actualizează cu regularitate:

Registrul furnizorilor de servicii media de televiziune,
Registrul furnizorilor de servicii media de radio,
Registrul distribuitorilor de servicii media cu emisia prin cablu, IPTV și GSM
Registrul serviciilor media audiovizuale care nu se află în jurisdicția Republicii Moldova și sunt retransmise pe teritoriul Republicii Moldova.

Noul modul va facilita vizualizarea datelor și va asigura o transparență mai mare în ce privește serviciile media TV și radio, proprietarii beneficiari, acționarii, administratorii, clasificarea furnizorilor, valabilitatea licențelor de emisie, precum și informații despre distribuitorii de servicii media din țară. Publicul mai poate vedea și descărca Lista serviciilor media audiovizuale care sunt retransmise în Republica Moldova, identificând, în același timp, în jurisdicția cărui stat se află acestea.

Noul format are opțiunea de sortare în funcție de coloane, aranjarea fiecărei categorii de date în ordine alfabetică și posibilitatea de afișare doar a coloanelor selectate, devenind un instrument de navigare interactiv și funcțional. De asemenea, utilizatorii pot opta pentru descărcarea fișierului cu informațiile necesare. Este prevăzut și un meniu de căutare ce permite găsirea rapidă a tuturor elementelor ce prezintă interes pentru consumatorul de informații.

Modulul lansat de CA a fost creat cu susținerea Oficiului Consiliului Europei la Chișinău. Acesta se pliază pe formatul MAVISE – bază de date cu acces gratuit privind serviciile audiovizuale din 43 de țări întocmită de Observatorul European al Audiovizualului.

Total
0
Shares
Total
0
Share