Consiliul Municipal Bălți cere ajutorul Guvernului și Parlamentului pentru a soluționa problema deșeurilor din oraș

gunoi balti, renato usatii, partidul nostru, guvernul filip

Consiliul Municipal Bălți cere ajutorul Guvernului și Parlamentului pentru a soluționa problema deșeurilor din oraș. Adresarea către autoritățile statului a fost făcută de aleșii locali după ședința comisiei pentru situații de urgență, scrie Politics of Moldova.

Consilierii din Bălți au recunoscut că nu sunt în stare să gestioneze problema deșeurilor, dar pasează responsabilitatea pentru situația dezastruoasă companiei private care până în luna decembrie se ocupa de colectarea și evacuarea gunoiului din oraș. Din cauza datoriilor, agentul economic, care gestionează și poligonul de stocare a deșeurilor menajere, oprește accesul camioanelor trimise de municipalitate.

Primarul interimar Leonid Babii: “Restanțele sunt de aproximativ 300 de mii de lei, iar compania cere acum și plată în avans, ca să fie sigură că primăria își va onora angajamentele contractuale”.

Amintim că scandalul deșeurilor de la Bălți a luat amploare la sfârșitul anului trecut, iar primarul interimar de atunci, Igor Șeremet, a cerut, sub presiunea oamenilor, ajutorul Guvernului pentru a face curățenie în oraș. Ulterior, Șeremet a demisionat din cauza presiunilor primarului Renato Usatîi, care de la Moscova dă indicații prin Skype funcționarilor din Bălți.

Guvernul și Parlamentul de la Chișinău urmează să stabilească cum pot interveni pentru a soluționa problema orașului definitiv.

Total
0
Shares
Total
0
Share