Consolidarea forțelor UNIONISTE din Republica Moldova. Cinci formațiuni au semnat PENTRU

Unioniști
 

Cinci formațiuni politice au semnat pentru consolidarea forțelor unioniste din Republica Moldova „în scopul apropierii și realizării reîntregirii neamului românesc, prin unirea cu România”. Este vorba despre Partidul Democrația Acasă, Partidul Liberal, Partidul Național Liberal, Partidul Popular Românesc și Partidul Uniunea Salvați Basarabia, relatează IPN.

Într-un comunicat de presă semnat de către reprezentații celor cinci formațiuni se spune că decizia a fost luată „ținând cont de accentuarea pericolului expansiunii influenței Federației Ruse în Republica Moldova prin metode, inclusiv hibride, de dezbinare și segregare socială și etnică, de acaparare a spațiului mediatic, precum și prin staționarea ilegală a armatei de ocupație, preluarea de obiective strategice, încercările de federalizare”.

Formațiunile semnatare sunt conștiente de faptul că „singura șansă, indiferent de originea etnică a fiecăruia, la o viață sigură și prosperă, este doar în cadrul NATO și UE, prin revenirea în componența României”. Partidele semnatare cheamă toate celelalte formațiuni politice să manifeste aceeași deschidere în vederea înființării unei mișcări unioniste, a unui bloc politic ce va activa permanent, din momentul formării și până la realizarea unirii, devenind, astfel, un continuator firesc al Mișcării de Eliberare Națională”.

Total
0
Shares
Total
0
Share