Social

Constantin Hadârcă: sculptorul care vrea să-și facă orașul mai frumos

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un lup, o carte, un glob, o pasăre Phoenix și toate acestea din metal. Creațiile aparțin meșterului Constantin Hadârcă din orașul Sângerei.

Sculptorul spune că face capodoperele sale nu pentru bani, dar pentru a înfrumuseța orașul natal, spunând că nu se vede în altă parte, nici în Chișinău și nici într-un alt oraș al lumii. „Vreau să rămân în Sângrerei pentru a face acest oraș mai frumos. Totodată mi-aș dori să implic mai mulți tineri în asemenea activități.” a spus tânărul maestru.

A început să creeze cu aproximativ 6 ani în urmă. Dacă prima sa creație a fost un simplu experiment, după cea dea doua sculptură a observat că pasiunea sa este interesantă și pentru ceilalți. „Prima mea lucrare, un vulture cu o amplitudă de 4,5 metri, aceasta o păstrez pentru mine. Dacă prima mea, am lăsat-o pentru mine, următoarea am văzut-o solicitată.” spune Constantin Hadârcă.

Utilajul pentru creațiile sale, meșterul din Sîngerei îl cumpără de peste hotare, anume din Statele Unite ale Americii, China și România. Totuși, Constantin Hadârcă este trist din cauza faptului că în Republica Moldova astfel de creații încă nu sunt prețuite. Dacă sincer, Moldova greu percepe noile decoruri, noile tehnologii deși în Europa sunt mult mai apreciate. Deseori în Europa vedem mai multe decoruri urbane, furnituri urbane executate într-un astfel de stil.

loading...

Comments are closed.