Politic

Constituționaliști: Maia Sandu a încălcat Legea Supremă, atunci când a convocat judecătorii la o ședință secretă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Maia Sandu a încălcat legea Supremă, atunci când a convocat un grup de judecători la o ședință secretă. O spun experții în drept constituțional, care i-au amintit președintelui despre separarea puterilor în stat, transmite Telegraph.md

Este neconstituțional și ilegal. În lege este stipulat foarte clar cum se desfășoară astfel de ședințe, ele nu pot fi organizate la o cafea, sau la un cognac, sau pur și simplu să discutăm despre reforma justiției”, a declarat expertul în drept constituțional, Vitali Catană, pentru Accent TV.

Fostul președinte al Curții Constituționale, Dumitru Pulbere, a menționat că anual are loc Adunarea Generală a Judecătorilor în cadrul căreia președintele poate să discute problemele din domeniul Justiției.

În cazul în care judecătorii sunt invitați în mod secret, iar eu cunosc că această ședință a fost, atunci situația devine una destul de delicată. În primul rând, judecătorii nu trebuiau să meargă la astfel de întrevederi”, a explicat fostul președinte al CC.

Amintim că recent Maia Sandu a convocat un grup de judecători la o ședință secretă, la Președinție. Chiar dacă șefa statului a încercat să ascundă această întrevedere, unul dintre magistrații prezenți la eveniment le-a povestit totul jurnaliștilor.

Judecătorul Aliona Miron a declarat la Jurnal TV că ședința secretă din 28 ianuarie a fost organizată de către consilierul prezidențial Olesea Stamate. La ședință au fost invitați 7 magistrați din Chișinău, Cahul, Ungheni și alte raioane. Întrevederea a durat aproximativ o oră.

Citește și: Fost vicepremier: Programul de guvernare prezentat de Gavriliță promite să le dea la toți și mult, dar nu spune cum va câștiga banii

loading...

Comments are closed.