Contractul de achiziție a energiei electrice de la Centrala de la Cuciurgan ar putea fi prelungit

Contractul de achiziție a energiei electrice de la Centrala de la Cuciurgan, care expiră pe 30 septembrie, ar putea fi prelungit pentru o perioadă mai lungă, a declarat ministrul Energiei, Victor Parlicov, la postul public de televiziune, scrie TVR Moldova

Potrivit oficialului, în prezent, autoritățile de la Chișinău negociază cu regiunea transnistreană și prețul de achiziție.

„Noi ducem discuții deja de ceva vreme, am formulat clar pozițiile. Eu cred că șansele de a semna un nou contract și a avea un preț stabil pe o perioadă mai lungă, sunt mai mari decât cele de a nu semna, dar desigur că există tensiuni la tot ce ține de preț și discutăm”, a declarat ministrul Energiei.

Amintim că, întregul volum de gaze naturale de la Gazprom este livrat în regiunea transnistreană, în schimb, Centrala asigură cu energie electrică malul drept al Nistrului, în proporție de 90% din necesarul de energie, la un preț de 66 de dolari/MWh.Restul volumului este achiziționat de la producătorii de energie din surse regenerabile sau prin intermediul Operatorului pieței de energie electrică și gaze naturale din România.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share