Politic

Controlul comun la frontiera moldo-ucraineană se extinde la alte două puncte pe segmentul transnistrean

Pinterest LinkedIn Tumblr

Controlul comun la frontiera moldo-ucraineană se extinde încă în două puncte de trecere pe segmentul transnistrean – în punctul rutier „Goianul Nou-Platonovo” și în punctul feroviar „Novosaviţcaia-Cuciurgan”.

Potrivit deciziei aprobate miercuri de guvern în cele două puncte de trecere controlul se va face după principiul „o singură oprire – un singur ghişeu”.

S-a mai relatat că premierul Pavel Filip a cerut ca până la finele mandatului actualului guvern să se implementeze controlul comun și la celelalte puncte de trecere a frontierei, în special pe sectorul transnistrean.

„Trebuie să avem siguranța că Republica Moldova controlează tot ce intră sau iese pe acest segment de frontieră”, a spus prim-ministrul Filip.

Amintim că în luna iulie 2017 Moldova și Ucraina au inaugurat primul punct de control comun pe segmentul transnistrean al frontierei. Atunci Premierul Pavel Filip și președintele Ucrainei, Petro Poroșenko au inaugurat controlul mixt, moldo-ucrainean, la punctul de trecere a frontierei Cuciurgan – Pervomaisk, un proiect realizat cu sprijinul Uniunii Europene.

loading...

Comments are closed.