Cooperarea moldo-austriacă, discutată de ministrul Aureliu Ciocoi cu Stella Avallone, Ambasadorul Austriei la Chișinău

Ministrul afacerilor externe și integrării europene, Aureliu Ciocoi, a primit-o în audiență pe Stella Avallone, Ambasadorul Republicii Austria la Chișinău. Diplomații au trecut în revistă relațiile bilaterale moldo-austriece, cooperarea în contextul agendei de integrare europeană a Republicii Moldova, precum și reglementarea conflictului transnistrean.

În contextul realizării celor convenite în cadrul recentei convorbiri telefonice între șefii diplomațiilor de la Chișinău și Viena, interlocutorii au subliniat interesul ambelor părți pentru aprofundarea cooperării bilaterale prin realizarea, la începutul anului viitor, a consultărilor politice interministeriale.

Aureliu Ciocoi a mulțumit autorităților austriece pentru sprijinul consecvent acordat parcursului european al Republicii Moldova, atât în plan politic, cât și prin intermediul asistenței tehnice şi financiare substanţiale acordate țării noastre pe linia Cooperării Austriece pentru Dezvoltare. Prin intermediul proiectelor de asistență implementate în Republica Moldova se contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a cetățenilor și la modernizarea țării noastre.

Diplomații au vorbit și despre procesul de reglementare transnistreană, în acest sens, ministrul de externe evidențiind expertiza ambasadorului Thomas Mayr-Harting, reprezentantul special al Președinției-în-exercițiu a OSCE, exprimându-și speranța că redutabilul diplomat austriac își va continua mandatul și pe parcursul Președinției suedeze a organizației.

Citește și: Primăria Chișinău va primi 9 milioane de euro pentru gestionarea deșeurilor solide

Total
0
Shares
Total
0
Share