Copiii din capitală au fost instruiți în domeniul circulației rutiere

 

De la începutul anului, în Republica Moldova au fost înregistrate 712 accidente rutiere, în urma cărora au decedat 61 de persoane, iar 847 au fost traumatizate.

Din totalul accidentelor, 40 au fost cu implicarea copiilor.

Informația a fost oferită de Inspectoratul General al Poliției cu ocazia lansării campaniei, cu genericul „Las-o încet, viața n-are roată de rezervă!”, și în care au fost instruiți mai mulți copii, scrie Radiomoldova.md

Circa o sută de copii din municipiul Chișinău au fost instruiți astăzi de polițiști pentru a cunoaște cele mai importante reguli de circulație rutieră. Micuții spun că deși cunosc aceste reguli de la părinți, bunici, este bine să fie amintite.

„Am învățat că atunci când trebuie să traversez strada trebuie să ne asigurăm că nici o mașină nu trece”;

„Când traversez strada trebuie să cobor de pe bicicletă”;

„Trebuie să cedăm la ambulanțe și nu trebuie să alergăm”, spun copiii.

Campania de informare își propune să sensibilizeze cetățenii și să-i facă mai atenți atunci când circulă fie la volan, fie în calitate de pietoni, a declarat șeful adjunct al INSP, Alexei Grosu.

Campania se va desfășura pe parcursul întregii veri și va responsabiliza șoferii, pietonii, bicicliștii la asigurarea circulației, a declarat șeful Secției Evidență și Analiză Accidente Rutiere, Pavel Apostol.

„Trebuie să fim conștienți de faptul că domeniul circulației rutiere este unul complex și mai mulți actori sunt implicați în realizarea sau în asigurarea siguranței”, a menționat Pavel Apostol.

Șoferii care au circulat în preajma parcului „Boris Glavan” din capitală, au primit scaune auto pentru copii. În total, pe parcursul desfășurării campaniei vor fi oferite 50 de scaune auto.

Total
0
Shares
Total
0
Share