Alte știri

Copiii în pericol: Un caz de turbeculoză, depistat la o grădiniță din Ghidighici

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șefa – adjunctă a Direcției municipale Sănătate, Viorica Baltă a anunțat la ședința operativă de astăzi a Primăriei că un copil de la grădinița numărul 203 din Ghidighici ar suferi de tuberculoză. Baltă nu a oferit însă detalii legate de acest caz și nici despre măsurile luate de administrația grădiniței pentru a evita alte îmbolnăviri.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Un caz de tuberculoză la grădinița 203, un copil”, a subliniat Viorica Baltă în timp ce prezenta raportul săptămânal privind situație epidemiologică.

Asistenta medicală a instituției de învățământ preșcolar, a încercat să nege informația.

„Nu este caz confirmat de tuberculoză. Copilul e sănătos. Ambii părinți suferă de tuberculoză, iar fetița a fost luată în evidențele medicilor pentru investigații, care nu au confirmat însă prezența bolii”, a declarat pentru tv8.md Anghelina Panainte, asistentă medicală la grădinița numărul 203 de la Ghidighici.

Potrivit Vioricăi Baltă, săptămâna trecută a fost înregistrat, de asemenea, un caz de rujeolă la un copil de 8 ani, care își face studiile la o școală privată din capitală, care ar activa fără autorizație sanitară de funcționare, iar mai mulți copii sunt nevaccinați. Elevul care s-a îmbolnăvit de rujeolă era vaccinat.

Citește și: ACCIDENT soldat cu victime, în capitală: O mașină de taxi a fost tamponată de o Dacia

loading...

Comments are closed.