Social

Copilul din Glodeni, căruia fratele mai mare i-a tăiat din neatenţie cu toporul două degete a fost operat cu succes

Pinterest LinkedIn Tumblr

Era la un pas de a rămâne fără două degete, dar acestea au putut fi recuperate datorită unei intervenții chirurgicale.

Este povestea băiatului de 6 ani de la Glodeni, căruia săptămâna trecută fratele mai mare i-a tăiat din neatenţie cu toporul două degete de la o mână. Copilul se simte acum mult mai bine, iar medicii spun că în urma operației, acestea au fost restabilite complet.

Doctorii se arată optimiști și spun că în scurt timp, pacientul ar putea fi externat.

„Eu deja sunt ferm convins că el o să aibă o mânuță fix așa cum a avut-o până la traumă, singurul lucru, care o să-i mai aducă aminte de noi și de trauma lui, este că o să rămână niște bride postoperatorii la mânuță”, a spus șeful de secţie, Spitalul Valentin Ignatenco, Anatol Curca.

Medicii de la Spitalul clinic municipal Valentin Ignatenco spun că intervenţia nu a fost uşoară, mai ales că au trebuit să poarte echipament special din cauza coronavirusului.

Totuși, chirurgul care l-a operat pe micuţ, spune că a fost nevoit să renunțe la un moment dat la ochelarii de protecţie.

„Eu sunt ferm convins că asta nu o să provoace nimic… e un moment tehnic care garantează succesul intervenției chirurgicale”, a afirmat șeful de secţie, Spitalul Valentin Ignatenco, Anatol Curca.

Doctorul afirmă că pe masa lui de operație ajung copii cu traumatisme grave provocate de diferite obiecte periculoase.

„A găsit un patron de calibru mare, el a explodat, iar băiețelul a rămas practic fără niciun deget la mână și tot absolut dezgolit. Noi i-am transplantat de la alt picior bloc de degete, i-am transplantat în poziția 2 – 3 al mâinii și noi am primit o mână drăguță”, a menţionat șeful de secţie, Spitalul Valentin Ignatenco, Anatol Curca.

Anual, în Secția condusă de Anatol Curca se efectuează peste 400 de operații microchirurgicale.

Citește și: 248 de pacienți infectați cu COVID-19 sunt în stare gravă

loading...

Comments are closed.