Alte știri

Coreea de Nord a făcut un pas înapoi și a suspendat planurile de acțiune militară împotriva Coreei de Sud

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liderul de la Phenian, Kim Jong-un a făcut un pas înapoi și a suspendat planurile de acțiune militară împotriva Coreei de Sud, într-o mișcare surpriză, în contextul escaladării tensiunilor în peninsulă, scrie The Guardian.

Kim a luat această decizie în cadrul unei reuniuni a comisiei militare centrale a partidului aflat la putere, potrivit agenției oficiale de știri KCNA. Niciun motiv oficial nu a fost invocat pentru această decizie neașteptată, dar unii experți au speculat că regimul a decis să dea înapoi pentru a oferi Sudului posibilitatea de a face anumite concesii care ar putea viza redeschiderea complexului industrial Kaesong, cândva un simbol important al cooperării transfrontaliere sau reluarea tururilor sud-coreene în stațiunea Mount Kumgang. Cu toate acestea, pentru Seul ar fi dificil să reia aceste proiecte fără a încălca sancțiunile internaționale impuse Phenianului.

Tensiunile dintre Nord și Sud au reizbucnit la începutul lunii iunie, după ce activiștii sud-coreeni au trimis baloane cu bani și produse de consum în Nord. Această practică a provocat mânia lui Kim Yo-jong, influenta soră a liderului Kim Jong-un, cea care ocupă un loc important în cadrul regimului autoritar de la Phenian. Supărarea oficialilor din Coreea de Nord s-a văzut cu adevărat în momentul în care Kim Yo Jong a ordonat aruncarea în aer a biroului de legătură din orașul Kaesong.

Ulterior, Coreea de Nord a anunțat că va lansa 12 milioane de bilețele cu imagini insultătoare peste granița dintre cele două state.

Sursa. Digi24.ro

Citește și: Presa din Coreea de Sud: Coreea de Nord a aruncat în aer biroul de legătură din orașul Kaesong

loading...

Comments are closed.