Politic

Corneliu Furculiță, despre prestația PAS în sesiunea de toamnă: Au refuzat toate proiectele opoziției, este un fapt rușinos pentru Parlament, dar și o acțiune nedemocratică

Pinterest LinkedIn Tumblr

În doar câteva luni de guvernare, majoritatea PAS a reușit să obțină cel mai critic aviz din istoria parlamentarismului moldovenesc din partea Comisiei de la Veneția, spune vicepreședintele fracțiunii BCS

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Au refuzat toate proiectele opoziției parlamentare, au primit un ”cartonaș roșu” din partea Comisiei de la Veneția și au adoptat mai multe legi la miez de noapte. Vicepreședintele fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, deputatul PSRM, Corneliu Furculiță, a declarat că prin aceste acțiuni s-a manifestat majoritatea PAS în sesiunea de toamnă-iarnă.

”În premieră, în aproape jumătate de an Parlamentul a refuzat toate proiectele opoziției. Este un fapt rușinos pentru Parlament, dar și o acțiune nedemocratică, fapt ce poate să-l confirme și partenerii de dezvoltare, dar care, din păcate, încă mai tac uimindu-se în tăcere de comportamentul și greșelile majorității parlamentare”, a declarat socialistul.
Potrivit lui Furculiță, pentru că majoritatea parlamentară a refuzat să asculte opoziția, aceasta a primit un “cartonaș roșu” din partea Comisiei de la Veneția la Legea privind procuratura.

”Este cel mai critic aviz din istoria parlamentarismului moldovenesc din partea acestei instituții europene, șeful căreia a avertizat cu câteva luni în urmă guvernarea de la Chișinău să “se grăbească încet”. Poate după acest caz rușinos pentru țară majoritatea parlamentară va ține cont și de sfaturile opoziției”, a menționat Furculiță.

Deputatul le-a amintit celor din PAS, cum, fiind în opoziție, au rupt microfoanele în sala Parlamentului.

”Cetățenii încă nu au uitat acel comportament. Noi, fiind în opoziție, tot am protestat, dar am făcut-o pașnic, fără să împingem ori să lovim pe cineva, fără să rupem microfoane ori să distrugem bunurile cumpărate din banii cetățenilor”, a spus parlamentarul.

Corneliu Furculiță a remarcat și votarea de către PAS la miez de noapte a mai multor legi importante, printre care bugetul și majorarea vârstei de pensionare.

”Anul trecut voi ați vorbit că bugetele au fost aprobate, noaptea, ca hoții, împărțindu-se banul public. Și în acest an ați adoptat bugetele la miezul nopții. Doar că este o mare diferență între modul în care am făcut noi și cum ați făcut-o voi. Când am fost noi la guvernare, am acceptat majoritatea propunerilor la bugetul de stat, venite de la deputații din opoziție. Voi acum nu ați acceptat nicio propunere venită de la opoziție, deși noi am solicitat bani pentru reparația școlilor, grădinițelor, spitalelor, bani pentru reparația drumurilor, iluminat stradal și alte proiecte așteptate de cetățenii acestei țări”, a declarat deputatul BCS.

loading...

Comments are closed.