Corneliu Furculiță: “Există mari semne de întrebare după declarația ambasadorului UE la Chișinău cu privire la Legea Lustrației”

Comentarea inițiativelor legislative ale deputaților din Parlamentul Republicii Moldova nu intră în competența ambasadorilor acreditați în țara noastră. Declarația a fost făcută de către președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, la postul de televiziune REN Moldova. Reacția vine după ce ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, a criticat inițiativa legislativă a socialiștilor cu privire la Lustrație, transmite Telegraph.md, cu referire la Primul.md

“Sunt ciudate declarațiile ambasadorului UE la Chișinău cu privire la votarea sau nevotarea unor legi. Eu cred că aceste acțiuni nu intră în competența unui ambasador, chiar dacă este partenerul nostru strategic. Mai ales când vorbim de inițiative legislative”, a spus Furculiță.

Președintele fracțiunii PSRM a precizat că o astfel de inițiativă cu privire la Lustrație a fost elaborată și de către deputații partidelor de dreapta. Parlamentarii Blocului ACUM au retras însă, proiectul. Furculiță speră că documentul a fost retras de ACUM din propria inițiativă, dar nu pentru că au fost influențați de factori externi.

Totodată, Corneliu Furculiță se arată mirat că ambasadorul UE a criticat anume Legea Lustrației, care revede ca toți conducătorii de instituții, care au fost numiți în funcție în perioada regimului Plahotmiuc, să fie demiși.

“Ciudat că anume această Lege este neacceptată și criticată de parteneri, doar ea este una simbolică, și corespunde cu acele acțiuni, care au fost lansate odată cu căderea regimului Plahotniuc. Ar fi bine să cunoaștem și explicațiile”, a mai spus Furculiță.

Furculiță: Eu sper că CC va da dovadă de înțelepciune și va examina minuțios legile contestate, astfel încât să fie luată o decizie constituțională

Total
0
Shares
Total
0
Share