Corneliu Furculiță: “Opoziția iresponsabilă a trecut la acțiuni concrete de răspândire a COVID-19 în Moldova”

Deputatul socialist Corneliu Furuculiță se arată indignat de atitudinea iresponsabilă a unor partide politice de opoziție, din Moldova.

Mai exact, dânsul critică protestele organizate de partidul Șor, în contextul în care autoritățile au interzis manifestațiile publice în masă, pentru a preveni răspândirea epidemiei de OCIVD-19.

Mai mult de aâtâ, majoritatea participanților la protestele partidului Șor fac parte anume din categoria de risc de infecție cu coronavirus – oamenii în etate.

“Așa cum am scris ieri, opoziția iresponsabilă vrea epidemie de coronavirus în Moldova pentru a beneficia politic și electoral. Ceea ce am văzut astăzi depășește deja gradul de iresponsabilitate. Partidul Șor a scos în stradă câteva sute de persoane în etate, transportate din republică pentru un protest despre care persoanele date habar nu aveau. În timp ce Italia este în carantină toată țara, autoritățile moldovenești responsabile iau decizia să interzică orice acțiune de masă, oligarhul fugar Ilan Șor plătește oamenii să se adune pentru a-i expune pericolului de contaminare cu coronavirus. Și expune anume cea mai sensibilă categorie de persoane la această infecție – bătrânii.” declar[ Furculiță, într-o postare pe facebook.

Tototodată, socialistul se arată nemulțumit și de îndemnul partidului PAS către cetățenii moldoveni aflați în Italia, de a reveni acasă.

“Un alt partid, PAS, tot mai apropiat de ideile lui Șor, care se crede unic deținător de coroană politică în Moldova, a descoperit soluția “geniala” împotriva coroavirusului: diaspora din Italia să vină acasă. Poate la acești politicieni n-a ajuns informația că Italia este în carantină toată țara din cauza epidemiei de coronavirus?! Chemăm din nou toți politicienii, toate formațiunile politice să dea dovadă de maturitate și responsabilitate față de cetățenii noștri, față de țară! În fața acestui pericol global trebuie să acționăm unitar și responsabil.”, îndeamnă socialistul.

Citește și: Maia Sandu îndeamna moldovenii din Italia – zonele de risc, să revină acasă

Total
0
Shares
Total
0
Share