Social

Coronavirus: 6 greșeli care au dus la răspândirea epidemiei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Publicațiile The Guardian și Business Insider au făcut o sinteză a erorilor comise de diverse state care au provocat răspândirea intensă a coronavirusului de tip nou, transmite Telegraph.md

Prima și cea mai gravă greșeală ar fi că autoritățile din China au ascuns inițial existența virusului, ba chiar i-au pedepsit pe cei care au început să vorbească despre boală.

A doua greșeală este considerată carantina impusă navei de croazieră Diamond Princess. Faptul că aceasta a fost impusă direct pe vas, de către autoritățile japoneze, au făcut ca nava să se transforme într-un focar de infecție.

A treia greșeală a avut loc în Italia, unde un bărbat infectat cu COVID-19 a fost lăsat să aștepte timp de 36 de ore într-un spital din Lombardia, timp în care a intrat în interacțiune cu rudele și cu personalul medical.

A patra greșeală ar fi fost comisă de autoritățile din Marea Britanie, care au permis unui tânăr ce lucra în Wuhan să se întoarcă acasă fără a fi testat sau plasat în carantină. De asemenea, autoritățile britanice au permis ca 4 persoane ce s-au aflat pe nava Diamond Princess să revină în țară, deși testele lor pentru COVID-19 încă nu erau gata.

Autoritățile din SUA, de asemenea, au comis erori în gestionarea situației, în momentul în care primul avion cu cetățeni americani a aterizat țară. Personalul medical care a întâmpinat pasagerii nu era echipat și nici instruit corespunzător situației. Iar mai târziu, o femeie a fost lăsată să plece dintr-un spital din San Diego, deși se afla în carantină, ca mai să fie reinternată și să se confirme că era pozitivă la COVID-19.

O greșeală extrem de gravă a fost comisă și de către Coreea de Sud, unde la sfârșitul lui februarie s-au organizat căsătorii în masă într-o biserică. La un moment dat, participanților li s-a cerut chiar să își scoată măștile pentru a rosti rugăciunile.

Citește și: VIDEO // Străzile din Italia sunt patrulate, pentru a asigura că cetățenii respectă starea de carantină

 

loading...

Comments are closed.