Social

CORONAVIRUS: China sare în ajutor Republicii Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primul lot de asistenţă din partea Guvernului Republicii Populare Chineze pentru Republica Moldova a fost confirmat marţi, 17 martie, în cadrul întrevederii Secretarului General al MAE, Eugeniu Revenco, cu ambasadorul Republicii Populare Chineze la Chişinău, Zhang Yinghong.

Lotul de asistenţă include dispozitive şi consumabile pentru instituţiile medicale publice din Republica Moldova, inclusiv 1.008 teste diagnostice, 100.000 de respiratoare de protecţie, 500 de termometre cu infraroşu, 1.000 de perechi de ochelari medicali etc., în contextul situaţiei epidemiologice prin infecţia cu COVID-19.

Ministra Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu, a anunţat în seara de marţi, 17 martie, că în R. Moldova în total au fost înregistrate 30 de cazuri de infecţie cu coronavirus. În 16 cazuri este vorba despre persoane care au revenit recent de peste hotare (13 – Italia, 1- Franţa, 1- Marea Britanie, 1-Elveţia).

În alte 14 cazuri este vorba de transmitere locală, care s-a produs în municipiul Chişinău, în oraşul Hînceşti şi Soroca.

În Republica Moldova nu a fost înregistrat deocamdată niciun deces din cauza COVID-19, însă o femeie se află în stare extrem de gravă şi a fost conectată la respiraţie artificială. Totodată, o persoană a fost vindecată. Este vorba despre o femeie de 60 de ani, care a fost internată în spital pe 8 martie, după ce a revenit infectată din Italia.

Viorica Dumbrăveanu a afirmat că speră că încă două persoane vor fi curând externate, după ce starea lor de sănătate s-a îmbunătăţit semnificativ.

Citește și: Pedeapsa pe care ar putea s-o primească „glumețul” adus cu echipa SMURD din România

loading...

Comments are closed.