Alte știri

CORONAVIRUS // Focar de infecție în cadrul unei secții din Spitalul raional Strășeni. Câte cazuri au fost înregistrate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, 20 mai, în Republica Moldova au fost confirmate 213 cazuri noi de infectare cu COVID-19, dintre care 24 în Transnistria. Total teste efectuate în această zi – 1 502, dintre care primar – 1 238 şi repetat – 264. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 6 553 cazuri, transmite Telegraph.md

În cadrul briefing-ului de presă din această seară, secretarul de stat, Constantin Rîmiș a informat despre înregistrarea unui focar de infecție, în cadrul secției de chirurgie și terapie intensivă din cadrul Spitalului raional Strășeni, unde s-au înregistrat 12 cazuri de infecție în rândul lucrătorilor medicali. Urmează Comisia de sănătate publică la nivel de raion să ia decizii privind măsurile care vor fi întreprinse.

Totodată, au fost prezentate informații actualizate privind focarul înregistrat la Centrul de plasament temporar pentru persoane cu dizabilități (adulte) Bădiceni, în cadrul căruia au fost înregistrați 115 beneficiari confirmați pozitivi la COVID-19,  dintre care 38 sunt spitalizați.  La fel, 37 angajați sunt infectați cu noul Coronavirus, dintre care 36 se află la tratament la domiciliu,  iar 1 persoană este spitalizată.

loading...

Comments are closed.