Social

Coronavirus la Glodeni: Polițiștii au fost nevoiți să intervină pentru spitalizarea unui cetățean

Pinterest LinkedIn Tumblr

Polițiștii din Glodeni au fost nevoiți să intervină pentru spitalizarea unui cetățean cu simptome asemănătoare infectării cu virusul Covid-19. Declarația aparține lui Ion Cojocari, președintele raionului.

”Această postare este despre responsabilitate civică, în special pentru moraliștii care pun responsabilitățile în lupta cu virusul COVID-19 exclusiv pe umerii autorităților.

Voi vorbi despre 2 cazuri reale petrecute în raionul Glodeni, unde iresponsabilitatea unor cetățeni este inexplicabilă:

1. Unul din pasagerii (cetățean al raionului Glodeni) cursei Milano-Chișinău, fiind anterior informat despre necesitatea de a se izola la domiciliu pe un termen de 14 zile, astăzi a fost depistat deplasându-se liber prin orașul Glodeni. E clar că venind la Glodeni din localitatea de baștină a contactat cu mai multe persoane, astfel punând în pericol sănătatea unui număr neștiut de persoane.

2. Un alt cetățean al raionului Glodeni, recent revenit din Italia, adresându-se la medicul de familie din localitate, prezenta simptome asemănătoare virusului COVID-19. Medicul imediat a acționat conform instrucțiunilor, totodată explicând pacientului despre necesitatea spitalizării într-o instituție Medico-Sanitară specializată la Chișinău. Pacientul absolut iresponsabil, a neglijat cerințelor medicilor și a refuzat categoric transportarea și internarea în instituția Medico-Sanitară specializată deplasându-se la domiciliu. Mai mult ca atât ulterior a continuat deplasarea prin localitate în locuri publice, contactând cu un număr mare de persoane, punându-le sănătatea în pericol. Într-un final cu intervenția poliției (echipați corespunzător) persoana respectivă a fost urcată în ambulanță și transportată la Instituția Medico-Sanitară specializată din Chișinău pentru investigații.

În concluzie, Stimați Cetățeni, în asemenea situații responsabilitatea este comună a noastră a tuturor, anume acum trebuie să dăm dovadă de vigilență, precauție, responsabilitate și bună credință.

Aveți grijă de voi, de cei dragi și de cei din jur! SĂNĂTATE TUTUROR!”, a scris Cojocari pe Facebook.

UPDATE: VIDEO EXCLUSIV: Detalii scandaloase în cazul doamnei din Glodeni, suspectate cu coronavirus, care a refuzat internarea

Potrivit Ministerului Sănătății, la moment sunt confirmate 4 cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar datele de identificare sau despre locul de trai al pacienților nu sunt divulgate.

Citește și: Coronavirus în Moldova: O mamă și-a luat copilul și fugit din UPU. Este căutată de poliție

loading...

Comments are closed.