Actual

CORONAVIRUS: Militarilor din Armata Națională li se interzic concediile și vizitarea de către rude

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Apărării Victor Gaiciuc a dispus interzicerea accesului în unităţile Armatei Naţionale a persoanelor străine şi a vizitatorilor (rudele militarilor în termen), a concediilor pentru ostaşi şi activităţilor în masă.

Decizia respectivă a fost luată în legătură cu creşterea sezonieră a numărului de infecţii acute ale căilor respiratorii, dar şi ca urmare a depistării primului caz de infectare cu Coronavirus de tip nou în Republica Moldova.

Potrivit şefului Inspectoratului Militar, colonel Victor Pîrţînă, în scopul prevenirii virusului de tip nou COVID-19, specialiştii din subdiviziunile medicale ale Armatei desfăşoară şedinţe de informare pentru efectivul în termen şi pe contract din toate garnizoanele cu distribuirea broşurilor informative.

Totodată, au fost pregătite mijloace de protecție individuală (costume de unică folosință, ochelari de protecție, măști, bahile, costume chirurgicale), pentru a fi distribuite în unităţi şi instituţii medicale.

Sursa a adăugat că recent, în baza Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Organizația NATO pentru Suport și Achiziții privind dezvoltarea capacităților de atenuare a riscurilor biologice în ţara noastră, Armata Națională a primit echipament special de decontaminare (cabina de decontaminare gonflabilă DD-04). În acelaşi timp, militarii responsabili din Inspectoratul Militar, Direcția logistică, Direcția medico-militară, Spitalul Clinic Militar Central, precum şi din Brigada „Ştefan cel Mare”, au fost instruiţi cum să opereze cu utilajul.

Citește și: VIDEO // Cetățenii iresponsabili care vor pune în pericol viața și securitatea altora, în contextul epidemiei COVID-19, vor fi trași la răspundere

loading...

Comments are closed.