Alte știri

Coronavirus: Nou-născut deja contaminat, în Rusia. Cum este posibil

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bebeluş s-a născut contaminat cu noul coronavirus dintr-o mamă purtătoare a acestui virus în Osetia de Nord, în Caucazul rus, au anunţat duminică autorităţile sanitare ruse, citate de agerpres.ro.

„O femeie însărcinată era infectată cu coronavirus, iar bebeluşul ei s-a născut infectat”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului regional al Sănătăţii pentru agenţia de presă TASS.

„Ei sunt în prezent acasă, starea lor fiind satisfăcătoare”, a precizat acesta.

Un bebeluş contaminat cu COVID-19 s-a născut deja la jumătatea lunii aprilie în Peru, autorităţile sanitare din această ţară afirmând atunci că era al „doilea caz” de acest tip în lume.

În Osetia de Nord, bebeluşul contaminat s-a născut în spitalul central din Beslan, unde 17 din 35 de femei însărcinate spitalizate în aşteptarea naşterii sunt infectate cu SARS-CoV-2, potrivit responsabilului maternităţii din această instituţie, Hasan Tagaiev, citat de un canal de televiziune local.

Oraşul Beslan a fost în 2004 scena unei luări de ostatici la o şcoală de către un comando islamist compus din ceceni şi inguşi, care az ţinut ostatice timp de trei zile peste 1.100 de persoane în clădirea în care au amplasat explozibili.

Luarea cu asalt a şcolii de către forţele de securitate ruse s-a soldat cu peste 300 de civili morţi, între care 186 copii.

Rusia se situează pe locul doi în lume, după SUA, la contaminări cu noul coronavirus, cu un număr total de 281.752 cazuri înregistrate şi 2.631 de decese.

Criticii pun sub semnul îndoielii realitatea ratei oficiale a deceselor, acuzând Moscova că subestimează cu deliberare numărul morţilor de COVID-19.

Autorităţile au respins aceste acuzaţii, precizând că nu sunt înregistrate decât decesele a căror primă cauză este coronavirusul, în timp ce alţii numără cvasitotalitatea morţilor dintre pacienţii testaţi pozitiv.

De asemenea, autorităţile susţin că, epidemia ajungând mai târziu în Rusia, ele au avut timp să pregătească spitalele şi să pună la punct o politică de testare în masă.

loading...

Comments are closed.