CORONAVIRUS // O jurnalistă a fost reținută în Serbia după ce a scris că un spital nu are materiale de protecție și medicamente

 

Poliţia sârbă a reţinut o jurnalistă care a scris un articol critic despre modul în care este gestionată pandemia de coronavirus în Serbia, a informat joi avocatul său, potrivit DPA.

Jurnalista Ana Lalic de la site-ul de ştiri Nova.rs a fost reţinută pentru că ar fi difuzat informaţii false şi ar fi cauzat panică, a spus avocatul Srdjan Kovacevic.

Jurnalista a fost eliberată în cursul zilei. „Nu am regretat niciodată că am scris acest text. Sunt convinsă că facem ceea ce trebuie și pot vedea asta prin reacțiile medicilor după ce textul a fost publicat”, a declarat ea, după ce a fost eliberată.

În articolul publicat miercuri de Nova se menţionează că personalul de la spitalul din Novi Sad lucrează fără echipament de protecţie adecvat. În articol se spune, de asemenea, că mai multe asistente medicale ar putea fi infectate şi că spitalul duce lipsă de medicamente.

Articolul, intitulat “Centrul medical din Vojvodina în pragul colapsului” citează un medic, însă fără a-i da numele.

Spitalul a răspuns repede negând informaţiile publicate şi reclamând-o pe Lalic la poliţie. Jurnalista a fost reţinută miercuri noaptea, iar prelungirea arestului a fost cerută oficial pe motiv că ea ar putea repeta fapta, a spus Kovacevic.

Lalic urma să fie interogată joi dimineaţa, a mai informat avocatul.

Tot joi, premierul sârb Ana Brnabic a declarat că executivul va abroga decretul din 28 martie, conform căruia informaţiile despre epidemie trebuie să vină doar de la celula naţională de gestionare a crizei. Ana Brnabic a spus că decretul avea menirea de a-i “proteja pe cetăţeni în faţa informaţiei neverificate”, dar a recunoscut că “ar putea genera dubii cu privire la obiectivul său”.

Celula de criză susţine conferinţe de presă zilnice la orele 15:00 şi anunţă evoluţii şi planuri. De obicei, Brnabic şi preşedintele Aleksandar Vucic fac anunţurile importante, cum ar fi măsurile pentru prelungirea carantinei, în conferinţe de presă separate.

Citește și: STUDIU // Câte zile trebuie să stăm acasă pentru a scăpa de pandemie

Total
0
Shares
Total
0
Share