Alte știri

Coronavirus: Peste 30.000 de morţi în total şi un record zilnic al numărului de decese

Pinterest LinkedIn Tumblr

Brazilia a înregistrat marţi 31.199 de decese provocate de noul coronavirus, precum şi un număr record de decese în ultimele 24 de ore, a anunţat ministerul brazilian al sănătăţii, informează miercuri AFP.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Brazilia, o ţară cu 212 milioane de locuitori, a înregistrat marţi 1.262 de decese zilnice, cel mai ridicat bilanţ zilnic după cel raportat pe 21 mai (1.188), ceea ce indică faptul că faza ascendentă a pandemiei nu a fost depăşită.

Brazilia reprezintă singură mai mult de jumătate din cazurile raportate oficial de contaminare cu noul coronavirus şi de decese din America Latină. Bilanţul total al infectărilor a ajuns la 555.383 de cazuri, după o creştere accentuată, care a ajuns la aproape 29.000 de cazuri în ultimele 24 de ore.

Aceste cifre, despre care comunitatea ştiinţifică consideră că sunt subestimate într-o ţară care efectuează foarte puţine teste, situează Brazilia pe locul patru la nivel mondial în privinţa deceselor, după SUA, Marea Britanie şi Italia.

Cele mai afectate două state braziliene sunt Sao Paulo şi Rio de Janeiro.

Sao Paulo a înregistrat bilanţuri mari ale îmbolnăvirilor şi deceselor în ultimele 24 de ore, ajungând la un total de 7.994 de morţi şi aproape 120.000 de cazuri de infectare.

Rio de Janeiro, care a început să aplice măsuri de relaxare, a raportat până în prezent 5.686 de decese şi peste 56.000 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus.

loading...

Comments are closed.