Alte știri

Coronavirus: Rata de infectare este în scădere în Polonia, iar autorităţile se aşteaptă să ajungă la 1 în următoarele zile

Pinterest LinkedIn Tumblr

Rata de răspândire a noului coronavirus în Polonia este în scădere, iar autorităţile se aşteaptă să ajungă la 1 în următoarele zile, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii de la Varşovia, potrivit Reuters.

Acest număr este unul dintre cei câţiva indicatori pe care îi urmăresc autorităţile atunci când decid relaxarea restricţiilor pentru populaţie introduse în contextul pandemiei.

Potrivit experţilor în sănătate publică, o rată de contaminare de 1 sau mai mare ar face imposibilă relaxarea restricţiilor.

„Rata de reproducere a infectării este în scădere şi ne aşteptăm ca în următoarele zile să ajungă la 1, ceea ce înseamnă că o persoană va infecta cel mult o altă persoană”, a spus un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii polonez.

El a mai precizat că autorităţile nu au observat o creştere a numărului de infectări în ultimele zile.

Polonia a început de luna trecută să ridice câteva dintre restricţii, spunând că izolarea este prea costisitoare pentru economie.

Începând de luni, Polonia intenţionează să redeschidă hoteluri şi centre comerciale, însă acestea nu pot primi deocamdată decât o persoană la 15 metri pătraţi de suprafaţă, potrivit DPA. Zonele de mâncare, centrele de fitness şi locurile de joacă din centrele comerciale vor rămâne închise.

Hotelurile se vor redeschide cu condiţia respectării regulilor de siguranţă. Piscinele şi centrele de fitness din hoteluri vor rămâne închise.

În plus, Polonia permite deschiderea librăriilor şi muzeelor.

loading...

Comments are closed.