Corupție la frontieră. Doi cetățeni, prinși oferind mită polițiștilor pentru a ieși din țară

La punctul de trecere a frontierei Cahul, doi călători sunt documentați pentru corupere activă. Aceștia au transmis la controlul de documente și mijloace financiare, astfel încercând să corupă polițiștii de frontieră pentru ca ultimii să faciliteze trecerea frontierei de stat.

Cazurile au fost consemnate în seara zilei de ieri, 31 ianuarie 2024, pe sensul de ieșire din Republica Moldova. Într-un caz este vizat cetățeanul Greciei de 56 de ani, iar a doua persoană cercetată este un bărbat cu dublă cetățenie (MDA/RO) în vârstă de 38 de ani.

Pe marginea acestor fapte au fost inițiate cercetări în temeiul art.325 din Codul Penal – coruperea activă.

Polița de Frontieră informează cu privire la angajamentul constant în lupta împotriva corupției și pentru menținerea integrității. Orice formă de acte ilegale va fi investigată în mod riguros, iar cei găsiți vinovați vor fi trași la răspundere potrivit legii. În acest sens, venim cu un apel către toate persoanele, participante în traficul transfrontalier, de a se conforma rigorilor legislației naționale și de a conștientiza urmările negative ale încercării de mituire a unui agent public.

Total
0
Shares
Total
0
Share