Alte știri

COVID-19 // Cipru intră într-un amplu lockdown cu închiderea magazinelor şi a restaurantelor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cipru a intrat vineri în cea de-a doua perioadă de izolare a anului pentru a încerca să frâneze creşterea numărului de cazuri de COVID-19 ce prevede închiderea restaurantelor, a centrelor comerciale şi a bisericilor, restricţii care se adaugă interdicţiei de circulaţie pe timpul nopţii şi altor măsuri în vigoare de la sfârşitul lunii noiembrie, transmite Telegraph.md, cu referire la Agerpres.ro

Noile măsuri, care se vor prelungi până la cel puţin 31 decembrie, includ şi închiderea centrelor de învăţământ gimnazial astfel încât cursurile se vor desfăşura online.

Slujbele din lăcaşurile de cult vor avea loc fără public, cu excepţia nunţilor, înmormântărilor şi botezurilor, care se vor desfăşura cu prezenţa a maximum 10 persoane.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că rămâne în vigoare şi interdicţia de circulaţie între orele 21:00 şi 05:00 instituită la 27 noiembrie.

Se extinde până la sfârşitul lui decembrie interdicţia reuniunilor în locuri private a peste 10 persoane, inclusiv minori, vizitele la spitale şi adunările în locurilor publice.

Guvernul Ciprului a decis prelungirea aceste restricţii în urma creşterii cazurilor pozitive cu teste PCR de la 3,5 % la 5,5 %.

Ciprul, cu o populaţie de circa 850.000 de locuitori, a înregistrat 13.649 de cazuri confirmate de COVID-19 şi 70 de decese de la începerea pandemiei.

A fost deconectată din greșeală de la aparate și a decedat de COVID-19. Cazul unei femei din România

loading...

Comments are closed.