Alte știri

COVID-19: Marea Britanie a reevaluat bilanțul victimelor. Numărul deceselor a crescut cu aproape 4500 într-o singură zi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Numărul deceselor provocate de noul coronavirus în Marea Britanie a crescut miercuri la 26.097 de morţi, faţă de 21.678 marţi, creştere ce rezultă în urma includerii în acest bilanţ şi a deceselor survenite în afara spitalelor între 2 martie şi 28 aprilie, au anunţat serviciile sanitare britanice, potrivit AFP.

După această revizuire a raportării, Marea Britanie devine a doua ţară europeană cu cele mai multe decese provocate de COVID-19, după Spania. Gestionarii căminelor de bătrâni au acuzat anterior autorităţile că ignoră aceste centre atât în statistici cât şi în furnizarea de teste şi materiale sanitare de protecţie.

Faţă de marţi s-au înregistrat 4.076 de noi cazuri de COVID-19, al căror total ajunge astfel în Marea Britanie la 165.221.

Acuzat că a reacţionat tardiv în faţa epidemiei, premierul Boris Johnson a instituit pe 23 martie o serie de restricţii pentru a frâna răspândirea coronavirusului, după modelul practicat de alte state europene, măsuri revizuite la fiecare trei săptămâni.

Autorităţile britanice afirmă că înaintea unei relaxări a acestora trebuie să se observe o scădere a intensităţii epidemiei, după ce aceasta îşi va fi atins vârful, şi să fie asigurate suficiente măsuri de prevenire a unei noi explozii a numărului de cazuri, inclusiv o testare extinsă şi anchete epidemiologice suficiente pentru a identifica şi izola noile cazuri.

Sursa: digi24.ro

Citește și: VIDEO // Coreea de Sud: 36 de oameni au decedat în urma unui incendiu la un depozit

loading...

Comments are closed.