Externe

COVID-19 // Marea Britanie cheamă localnicii la munci agricole, în lipsa lucrătorilor din alte țări

Pinterest LinkedIn Tumblr

Mii de angajaţi britanici vor trebui să participe la munci agricole în actualul sezon, în condiţiile în care cetăţenii din ţări ale Uniunii Europene nu se pot deplasa în Marea Britanie din cauza restricţiilor antiepidemice, afirmă George Eustice, ministrul britanic al Mediului, citat de Reuters și Mediafax.

Guvernul de la Londra vrea angajaţi britanici pentru munci agricole, în lipsa sezonierilor străini. Ministrul Mediului: „Vom avea nevoie de un număr semnificativ de britanici, mai ales cei plasaţi în şomaj tehnic au această şansă dacă vor”. George Eustice a declarat că într-un an normal aproximativ 30.000 de persoane din Uniunea Europeană ajung în Marea Britanie pentru activităţi agricole sezoniere.

George Eustice a declarat că într-un an normal aproximativ 30.000 de persoane din Uniunea Europeană ajung în Marea Britanie pentru activităţi agricole sezoniere, anul acesta fiind pe teritoriul britanic doar o treime din această cifră.

„Vom avea nevoie de un număr semnificativ de britanici, mai ales cei plasaţi în şomaj tehnic au această şansă dacă vor”, a declarat George Eustice pentru radio BBC.

„Există un interes uriaş din partea oamenilor care vor să facă asta. Avem nevoie de zeci de mii de oameni pentru astfel de activităţi”, a spus ministrul britanic al Mediului.

Citește și: Cel puțin 20 de persoane au decedat în Mexic după ce au consumat alcool de 96 de grade contrafăcut

loading...

Comments are closed.