COVID-19 Moldova // Care este starea pacienților infectați cu noul coronavirus

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat ultimele informații despre evoluția coronavirusului în Republica Moldova.

Numărul persoane infectate cu coronavirus în Moldova rămâne deocamdată 353. Cazuri de import sunt 73, cu transmitere locală – 280.

La Spitalul de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă” sunt internate în prezent 125 de persoane – 26 sunt în stare gravă, iar 64 – în stare medie, restul – în stare satisfăcătoare.

La Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii sunt internați acum 22 minori și 11 adulți. În cazul a 27 persoane starea este de gravitate medie, în rest – starea este satisfăcătoare.

La Spitalul Clinic Republican sunt internate 15 persoane. 11 sunt în stare gravă, iar 4 persoane are o stare satisfăcătoare.

La Spitalul ”Emilian Coțaga” rămăne internată o femeie – prima probă negativă.

Iar Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății sunt în prezent 82 de persoane internate cu COVID-19. În cazul a 31 persoane starea este de gravitate medie, iar 51 sunt în stare satisfăcătoare.

Și Maternitatea nr.2 primește pacienți cu coronavirus. Aici au fost internate 6 persoane cu COVID-19.

La Spitalul din Bălți sunt în prezent internate 16 persoane – 10 în stare de gravitate medie, iar 10 în stare satisfăcătoare. Iar la Spitalul din Căușeni sunt 14 persoane – 5 sunt în stare medie, iar 9 în stare satisfăcătoare.

Și la Institutul de Medicină Urgentă sunt în prezent 5 persoane, care au nevoie de urgențe medicale. La Spitalul ”Arhanghelul Mihail” sunt internate 4 persoane cu o stare de gravitate medie, iar la Cahul – o persoană.

În țara noastră au fost înregistrate până în prezent 4 decese din cauza COVID-19, inclusiv un caz în regiunea transnistreană.

Citește și: Dispoziția nr. 10 din 31 martie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale

Total
0
Shares
Total
0
Share