Alte știri

COVID-19 și impactul asupra călătoriilor din perioada următoare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un studiu realizat de LuggageHero a prezentat care sunt planurile de călătorie ale oamenilor pentru următoarele luni, relatează Telegraph.md

LuggageHero, platforma de stocat bagaje în 40 de orașe mari din Europa și America de Nord, a realizat un sondaj despre trendurile călătorilor în contextul actual.

Astfel, 56% dintre respondenții europeni încă își doresc să călătorească între lunile Mai și Septembrie 2020, atât timp cât destinațiile preferate nu vor fi în carantină.

O treime dintre participanții la studiu vor încerca să evite orașele mari și transportul public, iar 17% vor călătorii în interiorul țării în care locuiesc.

Totodată, 27% au confirmat că își vor reduce bugetul de vacanță pentru acest an cu cel puțin 40%.

Bazându-se pe analiza răspunsurilor oferite de participanții din Europa, compania daneză a aflat că pasionații de călătorii nu își anulează planurile în întregime, ci doar le amână până când situația va deveni mai clară: 44% au declarat că nu își vor schimba traseul pentru călătoriile care vor avea loc începând cu luna Mai. Procentajul la nivel mondial este, de asemenea, apropiat: 50%.

De asemenea, 61% dintre europenii participanți la sondaj au avut cel puțin o călătorie planificată pentru lunile Martie-Aprilie, iar epidemia de COVID-19. Dintre aceștia,  20% urmau să călătorească în cuplu, iar alți 9% urmau să plece alături de familie.

Cum situația este încă neclară, mulți (47%) și-au anulat deja rezervările și încă 32% sunt pe cale să facă acest lucru. Dintre cei care încă își doresc să ajungă unde și-au propus, mulți au confirmat că vor evita transportul public și marile orașe și se vor îndrepta către peisaje naturale, departe de locurile aglomerate.

Citește și: Restaurantul „Trattoria della nonna” va oferi prânzuri calde personalului medical de la „Toma Ciorbă”

loading...

Comments are closed.