Alte știri

COVID-19 SUA // Familiile decedaților asistă online la funeralii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Numărul deceselor provocate de coronavirus în întrega lume a depăşit cifra de 90.000, iar numărul cazurilor confirmate de infectare a trecut de 1,5 milioane.

Doar în Statele Unite, numărul persoanelor testate pozitiv a trecut de 460.000 şi sunt deja peste 16.000 de decese.

O tragică realitate a acestor vremuri – familiile asistă, prin legătura video, la funeraliile unora dintre cei apropiaţi răpuşi de COVID-19.

Pentru că sunt extrem de multe decese autorităţile din Chicago transformă un imens depozit frigorific din oraş în morgă temporară. Incinta va putea primi până la 1.500 de trupuri.

Măsurile de protecţie nu ţin pasul cu răspândirea fulgerătoare a virusului. Metropola New York a trecut peste cea mai neagră zi de la începutul pandemiei.

Gravitatea situaţiei nu este atât de vizibilă cum a fost pe 11 septembrie 2001. Dar tragismul acestor zile este subliniat de poveştile oamenilor care sunt implicaţi direct în lupta cu coronavirusul. Şi nu este vorba doar de cadrele medicale. Cei care au afaceri în domeniul funerar nu mai au pic de răgaz.

Un tânăr de 23 de ani a ajuns să doarmă chiar în maşina cu care transportă cadavrele, pentru că lucrează peste 12 ore pe zi.

Jesus Pujols: ”În momentul de faţă, banii nu mai contează. Nu mai contează. Aş renunţa la slujba mea oricând pentru orice slujbă normală. Şi aş prefera să stau mai degrabă în carantină în casa mea, în clipa de faţă.”

Unii guvernatori ai statelor federale susţin că responsabilii de la Washington au scăpat situaţia de sub control. Dar nimic nu tulbură optimismul preşedintelui american.

Donald Trump: “Ne apropiem tot mai mult, după cum ne indică cifrele numerele, ne apropiem tot mai mult să readucem țara aşa cum era înainte. ”

Potrivit New York Times, un nou studiu sugerează că cele mai multe cazuri din metropola americană provin de la călători care au venit din Europa, aşadar ar fi din import. Dar şi guvernatorul statului New York – cel mai grav lovit – ţine să insiste asupra veştilor optimiste.

Medicul Anthony Fauci, directorul Institutului pentru Alergii și Boli Infecțioase, repetă neobosit: restricţiile NU trebuie relaxate înainte de vreme.

Dr.Anthony Fauci: ”Știm acum sigur că măsurile pe care le-am luat au un efect pozitiv. Dar nu vom vedea rezultatul decât câteva săptămâni mai târziu.”

Între timp, directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătății a răspuns criticilor preşedintelui Trump, care a ameninţat că taie fondurile OMS, pentru că – sugera Trump – organizaţia ar fi susţinut eforturile Chinei de a minimaliza severitatea crizei.

Citește și: Cel mai în vârstă pacient vindecat de COVID-19 are 107 ani

loading...

Comments are closed.