Externe

Covid-19: Un senator român s-a ales cu dosar penal, după ce nu s-a autoizolat și a infectat alte persoane

Pinterest LinkedIn Tumblr

Parchetul General al României a deschis dosar penal în cazul senatorului PNL Vergil Chițac confirmat cu coronavirus și de la care au contractat boala mai multe persoane.

Reprezentanții Parchetului au declarat pentru HotNews.ro că Secția de Urmărire penală s-a sesizat din oficiu în acest caz și a deschis dosar penal pentru Vergil Chițac, pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

„În cursul zilei de astăzi, procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație, în temeiul art. 292 din Codul de procedură penală, s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzută de art. 352 din Codul penal, în cauza privind un membru al Senatului României care a participat la mai multe întâlniri oficiale și private ulterior intrării în contact cu o persoană infectată cu virusul Covid-19”, arată Parchetul General într-un comunicat transmis ulterior.

Senatorul PNL de Constanța Vergil Chițac, fiul, soția și asistentul acestuia au fost confirmați vineri cu coronavirus după ce parlamentarul a fost la o reuniune NATO la Bruxelles. Pentru că el a participat la ședința Biroului Politic Național al PNL din 9 martie la care au luat parte aproximativ 100 de liberali, premierul Ludovic Orban a anunțat că el și miniștrii se izolează. De asemenea, atât Orban, miniștrii și parlamentarii s-au testat pentru COVID-19. Printre persoanele infectate de Chițac se numără primarul Devei și administratorul public al orașului.

Secretariatul general al Adunării NATO a emis un document în 6 martie 2020, în care participanții reuniunii erau anunțați că unul dintre membrii delegației franceze de la adunarea parlamentară NATO din perioada 17-19 februarie a fost depistat pozitiv cu COVID-19 pe 5 martie. Chițac a susținut că după primirea documentului a contactat un medic, care i-ar fi spus să stea liniștit dacă nu are simptome.

Chițac, soția și asistentul lui au fost duși fără izoletă și fără echipament de protecție la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, iar ISU Constanța a transmis că nu are izolete suficiente.

Irina Chițac, fiica senatorului liberal Vergil Chițac, primul politician din România infectat cu COVID-19, a anunțat, luni, pe Facebook că tatăl său a fost transferat la terapie intensivă. Ea le răspunde celor care au scris „lucruri urate” despre tatăl său spunând că acest virus se răspândeste extrem de ușor, multe persoane infectate în perioada de incubație nu au simptome, iar „pe măsură ce se mărește numărul de cazuri și în Romania, similar cu restul lumii, a căuta țapi ispășitori nu are sens și nu este în niciun fel de ajutor”.

Sursa: hotnews.ro

loading...

Comments are closed.