Covorul din flori din fața Catedralei va dispărea azi. Iată ce va face Silvia Radu cu cele peste 200 000 de flori

Covorul de flori, catedrala moldovei, sivlia radu, primar de chisinau, alegeri 20 mai
sursă foto: Alexandru Chiriac
 

Covorul din flori din fața Catedralei va dispărea de astăzi. Dar florile nu vor fi aruncate, acestea vor înfrumuseța în continuare orașul.

Florile din “covor” vor fi plantate în parcurile din oraș. Primarul interimar al capitalei spune că dorește să înfrumusețeze în continuare orașul iar florile acestea să bucure ochii locuitorilor și vizitatorilor capitalei nu doar în această săptămână dar și în toată perioada a anului.

Silvia Radu amintește că în ciuda faptului că au fost mai multe tentative de a denigra acest covor de flori, oamenii au văzut că este o acțiune frumoasă iar prin faptul că în sfârșit Moldova a fost menționată pozitiv în presa internațională merită de apreciat.

Deși mulți politicieni au mințit, încercând să denigreze această acțiune, sunt bucuroasă că am reușit să promovăm Chișinăul, să arătăm tuturor că în oraș se pot face lucruri frumoase. După mult timp, în presa internațională s-a vorbit pozitiv despre Chișinău. Nu s-a mai vorbit doar despre războaie geo-politice, despre politicieni care fură miliarde.”  a scris Radu pe Facebook.

Totodată, primarul interimat al capitalei vine cu un apel către toată lumea ca să fie promovate astfel de acțiuni precum covorul de flori ca ulterior să fie atrași mai mulți turiști și investitori străini în țara noastră.

Menționăm că acest covor a stârnit mai multe comentarii atât pozitive cât și negative din partea oamenilor și politicienilor. În special negativ s-au exprimat membrii și susținătorii Partidului Liberal și al Partidului Socialiștilor. Care în unison strigau de faptul că suma de 1.8 milioane de lei este una foarte exagerată. Totuși, conform documentelor, în anii precedenți pentru florării au fost alocate mai mulți bani.

În anul 2015, Primăria a alocat peste 1,9 milioane de lei pentru „florării” și 796.000 de lei pentru trandafiri. De asemenea, din bugetul local au fost alocate peste 10 milioane de lei pentru gazon. În anul 2016, conform datelor prezentate de Bagas, Primăria a cheltuit peste două milioane de lei pentru „florării”, pentru trandafiri – aproape un milion de lei, iar pentru gazon au fost alocate alte 11 milioane de lei.

Total
0
Shares
Total
0
Share