Social

Crescătorii de animale din Hâncești au solicitat o întrevedere cu oficialii Ministerului Agriculturii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Crescătorii de animale din raionul Hâncești își propun să își consolideze eforturile pentru a dezvolta sectorul zootehnic în regiune. În acest sens, au solicitat întrevederea cu oficiali ai Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) pentru a discuta despre suportul statului pentru deținătorii de ferme.

La întrevedere a participat Secretarul de Stat responsabil de politicile în sectorul zootehnic, Tatiana Nistorică, care a vorbit despre suportul statului pentru sectorul zootehnic prin subvenționarea post investițională, suportul pentru proiectele start up, precum și plățile directe per cap de animal pentru deținătorii de ferme.

Totodată, Tatiana Nistorică le-a vorbit celor prezenți despre Programul Național de dezvoltare a sectorului laptelui și acțiunile stabilite în acest sens, precum și Programul Național de dezvoltare a sectorului apicol, precizând că documentele au trecut deja etapa de avizare publică și interistituțională și urmează, în perioada următoare, a fi aprobate în ședință de Guvern.

După dialogul cu crescătorii de animale oficialul MADRM a vizitat două ferme mici de ovine și bovine, a căror proprietari intenționează să obțină certificatul sanitar veterinar de funcționare și atestatul de fermă zootehnică categoria de prăsilă. Deținerea actelor nominalizate le va permite accesarea subvențiilor de la stat pentru dezvoltarea afacerii.

Citește și: Gripă aviară în România. Iată unde a fost descoperit focarul virusului

loading...

Comments are closed.