Alte știri

Crește numărul sinuciderilor la nivel global! Care este explicația

Pinterest LinkedIn Tumblr

Încălzirea globală crește numărul sinuciderilor. Este concluzia un studiu realizat recent de către o echipă de cercetători de la Stanford University din Statele Unite, scrie The Telegraph. Potrivit sursei citate,  impactul schimbărilor climatice asupra creșterii numărului de sinucideri poate fi la fel de mare ca și cel al recesiunilor economice.

Legătura dintre sănătatea mintală și încălzirea globală a fost recent analizată, iar rezultatele arată că rata sinuciderilor a crescut cu 0,7% în SUA și cu 2,1% în Mexic, de când temperatura lunară medie a crescut cu 1 grad Celsius.

Oamenii de știință subliniază că acest tip de studiu nu poate dovedi o legătură cauzală între creșterea temperaturii și multiplicarea sinuciderilor, dar rezultatele arată o „consistență remarcabilă” în timp și în multe locuri diferite.

Cercetătorii au analizat, de asemenea, peste 600 de mesaje pe Twitter și au constatat că utilizarea cuvintelor depresive, cum ar fi „singur”, „sumbru”, „singuratic” și „prins în capcană”, a crescut odată cu creșterea temperaturii. Acest lucru sugerează la rândul lui că sănătatea mentală se deteriorează în perioadele mai calde.

O posibilă explicație ar fi aceea că în timp ce corpul încearcă să se răcorească în zilele fierbinți, se modifică fluxul sanguin care ajunge la creier.

loading...

Comments are closed.