Cristina Balan în presa americană: Guvernarea de la Chișinău susţine parcursul european

cristina balan, ambasadorul moldova sua, vicepresedinte pdm, vlad plahotniuc in sua, vizita plahotniuc america, plahotniuc si donald trump

Guvernarea de la Chişinău susţine parcursul european al Moldovei şi va face tot posibilul pentru a forma o coaliţie ce va continua reformele.

Declaraţia a fost făcută de Cristina Balan, ambasadorul Republicii Moldova în SUA, în prestigioasa publicaţie americană “The Washington Diplomat”, scrie Timpul.md

În ceea ce priveşte rezultatele alegerilor parlamentare din 24 februarie, Cristina Balan a declarat că acestea au fost recunoscute de către organizaţiile internaţionale ca fiind competitive, iar drepturile omului au fost respectate.

cristina balan, guvernare moldova, guvernul filip, guvernare pdm, ambasada moldova in suaUn alt subiect abordat în articol sunt relaţiile dintre Chişinău şi Tiraspol, despre care diplomatul nostru a declarat că au înregistrat “un succes fără precedent”.

Totodată, ambasadorul Moldovei a menţionat despre adoptarea legislaţiei cu privire la dezvoltarea sectorului IT, despre reforma guvernamentală, prin care au fost reduse cheltuielile bugetare, precum şi despre creşterea economică, datorată politicilor fiscale adoptate de Guvernul Filip.

Într-un alt articol, din ediţia specială a aceluiaşi ziar, Cristina Balan a vorbit despre experienţa sa în calitate de prima femeie ambasador al Moldovei în SUA, dar şi despre implicarea femeilor în politică.

Ea a declarat că are misiunea de a menţine şi a promova interesele Moldovei pe agenda diplomaţiei americane. Anterior, Cristina Balan a oferit un interviu pentru prestigioasa revistă “Global Ambassador’s Journal”, unde a menţionat despre modelul occidental de dezvoltare pe care Guvernul de la Chişinău îl implementează.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share