Cristina Gherasimov la Paris: “Extinderea accelerată a UE este esențială pentru consolidarea securității în Europa”

Viceprim-ministru pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a participat joi, 28 martie, la conferința „Regândire și remodelare: extinderea UE în vremuri de război”, organizată la Paris de Consiliul European pentru Relații Externe.

În discursul său, oficialul a vorbit despre parcursul european al Republicii Moldova și a subliniat că depunerea cererii de aderare la UE, obținerea statutului de țară candidată și deschiderea negocierilor de aderare sunt evenimente istorice pentru Republica Moldova.

De asemenea, viceprim-ministra Gherasimov a vorbit despre transformările profunde prin care trece astăzi țara noastră și despre agenda ambițioasă de reforme a Guvernului, menționând că scopul autorităților de la Chișinău este să accelereze parcursul nostru european.

„Din cauza amenințărilor războiului brutal al Rusiei împotriva Ucrainei, un ritm accelerat pentru viitoarea extindere a UE este esențial pentru consolidarea securității și păcii în Europa”, a spus viceprim-ministru Gherasimov.

Totodată, oficialul și-a exprimat convingerea că extinderea și reformarea Uniunii Europene sunt procese care se pot desfășura în paralel.

„Atât UE are nevoie să se reformeze pentru a funcționa eficient cu mai mulți membri, cât și țările candidate urmează să-și consolideze democrația acasă pentru a se integra cu succes în comunitatea europeană”, a conchis viceprim-ministra Gherasimov.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share