Critica lui Emilian Crețu a avut efect. PAS declară că-l va propune pe Ion Popa la funcția de primar de Negureni

 

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a decis invalidarea desemnării candidatului la funcția de primar în satul Negureni, raionul Telenești, pentru alegerile locale din toamna anului 2023. Motivul invocat de PAS este nerespectarea procedurii statutare în desemnarea și anunțarea candidatului. Pe de altă parte, Ion Popa, prietenul actului Emilian Crețu, va fi propus pentru înaintarea în calitate de candidat la următoarele alegeri locale din noiembrie 2023.

Într-o decizie luată de Biroul Permanent Național al PAS, s-a constatat că procedura de desemnare nu a fost respectată corespunzător, ceea ce a dus la invalidarea candidaturii anterioare. Partidul a reafirmat angajamentul său față de transparență și respectarea normelor statutare, subliniind importanța implicării comunității în procesul democratic de desemnare a candidaților.

În urma consultărilor cu Organizația Teritorială PAS Telenești, PAS va propune susținerea lui Ion Popa ca și candidat pentru funcția de primar al satului Negureni, raionul Telenești. Prin această acțiune, PAS dorește să asigure că interesul cetățenilor este în centrul procesului de desemnare a candidaților și să contribuie la dezvoltarea democrației locale și a reprezentativității.

PAS își exprimă angajamentul continuu de a acționa în conformitate cu normele statutare ale partidului și de a promova transparența și participarea cetățenilor în procesul democratic al alegerilor locale.

Amintim că Emilian Crețu, actor și realizator TV, s-a arătat nemulțumit că prietenul său, Ion Popa, actualul primar al Negrureniului, ales pe listele PAS, a fost înlăturat de la următorul exercițiu electoral, în locul lui fiind desemnată o altă persoană.

Total
0
Shares
Total
0
Share