Critici dure la adresa lui Viorel Morari. Procurorul General: „Ce a făcut în ultimii cinci ani?”

Alexandr Stoianoglu, Procuror general

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, l-a criticat dur pe șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari.

Alexandr Stoianoglo a declarat în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune că ancheta privind dispariția unui miliard de dolari din sistemul bancar moldovenesc s-a desfășurat cu grave abateri. Procurorul general l-a criticat în acest sens pe Viorel Morari, care a fost suspendat temporar din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție.

”Sunt foarte curios să aflu ce a făcut domnul Morari în ultimii cinci ani? Am o bănuială că ancheta cu privire la devalizarea sistemului bancar s-a desfășurat incorect până acum. Evident că este o anchetă foarte complexă și există numeroase capete de acuzare, dar, dacă se va demonstra că ancheta a fost tergiversată în mod intenționat, atunci procurorii implicați în acest proces vor răspunde în fața legii”, a declarat Stoianoglo.

Până în prezent au fost intentate aproximativ 200 de dosare penale privind faptele infracționale de prejudiciere a Băncii de Economii, Băncii Sociale și Unibank.

Potrivit datelor din luna iulie a acestui an, valoarea sechestrelor aplicate pentru recuperarea activelor furate este de aproximativ trei miliarde de lei, iar suma prejudiciului recuperat (la data de 15.06.2019) era de peste 2,2 miliarde de lei, dintre care active proprii ale băncilor -1,2 miliarde de lei, iar pe titluri executorii – 1,07 miliarde de lei.
Amintim că săptămâna trecută, la indicația procurorului general, au fost efectuate percheziții la PCCOCS și Procuratura Anticorupție, iar ulterior șefii celor două instituții, Viorel Morari și Dorin Compan, au fost suspendați din funcție pentru o perioadă determinată.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share