Social

Criza deșeurilor la Bălţi: Gunoiul nu mai este evacuat, cartierele sunt la un pas de a se transforma în gropi de gunoi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Criza deşeurilor afectează tot mai mult municipiul Bălţi. De trei zile, compania care evacua gunoiul din oraş şi-a suspendat activitatea, aşa cum a avertizat anterior. Firma de salubritate susţine că a decis să se retragă de pe piaţă în urma presiunilor făcute de funcţionarii primăriei din Bălţi.

Cartierele sunt la un pas de a se transforma în gropi de gunoi. Tomberoanele sunt pline până la refuz, iar oamenii nici nu pot ajunge la ele, scrie publika.md.

„Nu avem acces la tomberoane, însă noi plătim pentru aceste servicii. Răbdăm, dar la un moment dat ne vom răscula”, a spus un locuitor. „Aceste platforme sunt adevărate surse de infecții. Nu putem tolera aşa ceva. Trebuie de intervenit de urgenţă”, a zis un locuitor. „Nu a fost niciodată așa, tot timpul a fost curat.Nu știm ce s-a întâmplat. Ce-i asta?!”, a spus o locuitoare.

Reprezentanții companiei care au evacuat timp de patru ani gunoiul din Bălți spun că au decis să-şi sisteze activitatea, deoarece autoritățile locale le pun piedici.

Astăzi, firma a început să-şi scoată şi containerele din oraş. La rândul lor, cei de la Primăria Bălți spun că agentul economic a cerut majorarea tarifului, fapt pentru care nu a mai fost fost acceptat să presteze servicii. Primarul orașului, Renato Usatîi nu a fost de găsit pentru a da explicații.

 

loading...

Comments are closed.