Criza energetică din țara noastră, discutată de deputatul socialist Adrian Albu și Pavel Sorokin, prim-viceministrul Energiei al Federației Ruse

Deputatul socialist Adrian Albu, candidatul desemnat al PSRM pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău, a avut o întâlnire importantă cu Pavel Sorokin, prim-viceministrul Energiei al Federației Ruse, pentru a discuta despre situația energetică dificilă cu care se confruntă Republica Moldova și tarifele extrem de mari la resursele energetice plătite de consumatori.

În cadrul întâlnirii, deputatul Adrian Albu a subliniat că presiunea asupra consumatorilor finali din Moldova, ca urmare a creșterii semnificative a prețurilor la gaze, energie electrică și termică, se datorează incompetenței și politizării temei energetice de către conducerea de la Chișinău. El a acuzat Guvernul PAS și președintele Maia Sandu de apărarea și promovarea intereselor străine în detrimentul cetățenilor moldoveni, care plătesc un preț excesiv pentru această politică geopolitică.

Prim-viceministrul Pavel Sorokin a subliniat că Federația Rusă rămâne un partener sincer și deschis pentru Republica Moldova în domeniul energetic și este dispusă la discuții constructive și reciproc avantajoase. El a exprimat speranța că autoritățile de la Chișinău vor adopta o politică echilibrată, bazată pe interesul Republicii Moldova și al cetățenilor săi, care merită o viață mai bună.

”Situația energetică dificilă a Republicii Moldova și tarifele foarte mari la resursele energetice, pe care le achită consumatorii, au fost subiectul discuției pe care am avut-o astăzi cu Pavel Sorokin, prim-viceministrul Energiei al Federației Ruse.

Am menționat că presiunea enormă asupra consumatorilor finali din Moldova, din cauza creșterii de câteva ori a prețului gazelor, energiei electrice și termice, se datorează incompetenței, dar și politizării temei energetice de către conducerea de la Chișinău.

Guvernarea PAS și președintele Maia Sandu apără și promovează interese străine țării noastre, iar cetățenii noștri plătesc un preț prea mare pentru acest joc geopolitic al conducerii statului. În context, am subliniat că o guvernare responsabilă trebuie să pună în prim plan interesul cetățenilor proprii și a țării.

Pavel Sorokin a evidențiat că Federația Rusă a fost și rămâne un partener sincer, mereu deschis spre discuții constructive și reciproc avantajoase, inclusiv în sfera energetică. El și-a exprimat speranța că autoritățile de la Chișinău vor avea o politică echilibrată, bazată pe interesul Republicii Moldova și al cetățenilor moldoveni, care merită o viață mai bună”, a declarat Albu.

Amintim că deputatul socialist participă la un forum investițional internațional, la care se discută și cele mai reușite soluții de urbanism.

Total
0
Shares
Total
0
Share