Actual

CSE a numit un director interimar la Spitalul Clinic Republican: Cine este acesta

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prin Dispoziția nr.4 din 18 martie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), a fost numit un director interimar la Spitalul Clinic Republican, după ce directorul în funcție a fost destituit, transmite Telegraph.md

Potrivit informațiilor de la Guvern, la ședința de astăzi a CSE au fost discutate devierile de la procedurile de administrare și neglijența în realizarea atribuțiilor de serviciu a directorului IMSP Spitalului Clinic Republican și luată decizia de destituire. Comisia a solicitat ministrului Dumbrăveanu să fie imediat identificată și numită persoana potrivită pentru administrarea instituției.

Astfel, în cadrul aceleași ședințe a fost propusă candidatura lui Uncuța Andrei, fost ministru al Sănătății. Acesta a intrat în funcție imediat, dar va exercita doar interimatul.

Se numește domnul Uncuța Andrei în funcție de director interimar al IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, este indicat în Dispoziția CSE de astăzi.

Uncuța s-a născut la 3 mai 1972 în orașul Ungheni. În anul 1995 a absolvit USMF „Nicolae Testemițanu”, iar în 1998 și-a început activitatea în calitate de medic neurolog în cadrul Spitalului Clinic Republican. În perioada 2003-2006 a fost numit şef de secţie la Neurologie Urgenţe şi Ictus Cerebral în cadrul Centrului Ştiinţifico-Practic de Neurologie şi Neurochirurgie. În perioada anilor 2007–2009 a efectuat studiile postuniversitare prin masterat în cadrul Şcolii de Management în Sănătate Publică, specializarea „Managementul Sănătăţii Publice”, calificarea „Master”, iar din anul 2006 până în 2013 a activat în funcţie de director adjunct la Institutului de Neurologie şi Neurochirurgie, scrie Unimedia.

În 2015 a fost numit viceministru al sănătății.

Citește și: OFICIAL: Dispoziția nr.4 din 18 martie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE)

loading...

Comments are closed.