CSE anulează interdicția de export a zahărului moldovenesc

 

Ieri, 31 mai 2023, Comisia Situațiilor Excepționale a emis o dispoziție care permite producătorilor autohtoni să exporte zahărul produs în țara noastră. Această decizie a anulat interdicția anterioară impusă prin dispoziția din 25 februarie 2022, deschizând vămile pentru industria zahărului, informează telegraph.md

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare va supraveghea cu atenție fluxul de export al zahărului, asigurându-se că toate operațiunile se desfășoară în conformitate cu reglementările și standardelor în vigoare. În colaborare cu Serviciul Vamal, Ministerul va primi actualizări de la autorități o dată la trei zile cu privire la datele legate de exportul de zahăr.

MAIA va analiza cu atenție informațiile furnizate de către Serviciul Vamal și, în cazul în care apar situații care pot afecta securitatea alimentară a țării, va propune măsuri de intervenție adecvate. Aceste măsuri vor fi luate în considerare pentru a asigura că nevoile interne de consum ale țării noastre sunt satisfăcute în mod prioritar.

În 2022, interdicția de export a zahărului din Republica Moldova a fost impusă din motive legate de securitatea alimentară și disponibilitatea suficientă a zahărului pe piața internă. Această decizie a fost luată pentru a asigura că necesitățile de consum ale populației sunt satisfăcute în primul rând și pentru a preveni posibilele probleme de aprovizionare și creșterea prețurilor pe piața internă a zahărului. Interdicția a avut scopul de a proteja interesul strategic al Republicii Moldova în ceea ce privește siguranța alimentară și bunăstarea populației, asigurându-se că resursele interne de zahăr sunt utilizate în mod eficient și sustenabil.

Total
0
Shares
Total
0
Share