Alte știri

CSJ a respins recursul CEC împotriva hotărârii Curții de Apel Chișinău cu privire la Secțiile de votare din diasporă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Câteva minute în urmă, Curtea Supremă de Justiție a respins recursul Comisiei Electorale Centrale împotriva hotărârii Curții de Apel Chișinău cu privire la deschiderea secțiilor de votare în străinătate.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Astfel, la situația de astăzi este anulată în totalitatea Anexa nr.1 la hotărârea CEC cu privire la secțiile de votare în străinătate.

Anexa a fost anulată la cererea PAS, Blocul electoral Renato Usatîi, PPDA și alții.

Contactat de Telegraph.md, secretarul CEC a precizat că urmează să fie numită o nouă ședința comună a membrilor CEC cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, pentru identificarea unei soluții cu privire la aceste secții de votare.

Amintim că secțiile de votare peste hotarele țării pot fi deschise în termen de cel puțin 35 de zile până în ziua alegerilor, însă acest termen este depășit, iar Codul electoral nu prevede vrei excepție.

Potrivit unor membri CEC, dar și unor interpretări făcute de anumiți juriști, la situația de astăzi nu există secții de votare în diasporă, după ce acestea au fost anulate în totalitate de către Curtea de Apel Chișinău la cererea PAS, BRU, PPDA și alții, hotărâre menținută prin decizia de astăzi a CSJ.

loading...

Comments are closed.