CSM a ales un nou președinte interimar al Judecătoriei Cimișlia

Judecătoria Cimișlia va avea un nou președinte interimar. Este vorba despre magistratul Dumitru Cherdivara. Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii în acest sens a fost publicată recent.

Dumitru Cherdivara a fost numit în funcția de judecător la Judecătoria Cimișlia pe un termen de cinci ani în mai 2017. Ca urmare a modificărilor operate în Constituție, judecătorii instanţelor judecătoreşti se numesc în funcţie, în condiţiile legii, până la atingerea plafonului de vârstă, de către preşedintele Republicii Moldova, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii. Astfel, magistratul activează în funcția de judecător până în prezent la Judecătoria Cimișlia, acumulând o vechime de peste șase ani.

Până acum, funcția de președinte interimar al instanței a fost exercitat de către vicepreședinta Judecătoriei Cimișlia, Sofia Aramă. Mandatul de vicepreședintă a magistratei a expirat, însă, recent. Funcția de președinte al Judecătoriei Cimișlia este vacantă din august 2020.

Totodată, Vadim Belous va continua să conducă Judecătoria Soroca din funcția de președinte interimar. În perioada decembrie 2019 – decembrie 2023, acesta a exercitat funcția de președinte a instanței cu drepturi depline.

Potrivit prevederilor Legii privind organizarea judecătorească, în cazul survenirii vacanței funcției, inclusiv în cazul suspendării sau expirării mandatului președintelui instanței judecătorești, funcțiile acestuia, până la numirea unui nou președinte, sunt exercitate de un vicepreședinte al instanței sau de un alt judecător, desemnat de Consiliul Superior al Magistraturii.

Total
0
Shares
Total
0
Share