Cu cât a crescut salariul minim în sectorul real al economiei din Republica Moldova

TOP 15 companii de stat cu cele mai bune salarii din Moldova, economie moldova 2018, locuri de munca chisinau, guvernul filip, pdm 

Salariul minim este de astăzi de 2775 lei, cu 165 de lei mare decît pînă acum. Majorarea a fost aprobată săptămîna trecută de Guvernul Republicii Moldova.

Potrivit hotărîrii, angajatorii de la întreprinderi, organizații și alte instituții din sectorul real al economiei nu vor putea oferi muncitorilor o remunerare mai mică de 16 lei şi 42 de bani pe oră.

Salariul minim servește drept bază pentru diferențierea lefurilor, reieșind din pregătirea profesională, calificarea și competența angajatului. Acesta este reexaminat anual de Guvern, în funcţie de indicele rețurilor de consum și a ratei de creștere a productivității muncii.

În 2018, salariul minim garantat al salariului în sectorul real a fost de 2610 de lei. Din 1 decembrie anul trecut, aproximativ 200 de mii de bugetari primesc lefuri mai mari. În unele cazuri, salariile au crescut şi cu peste 100 de procente.

Peste 700 de locuri de muncă și 4 milioane de euro investiți, la o nouă fabrică de textile din Bălți

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share