Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Serviciul ”Telefonul Copilului” evidențiază importanța drepturilor și bunăstării copiilor din Moldova

 

Astăzi, de 1 iunie, în cadrul celebrării “Zilei Internaționale a Copilului”, Serviciul “Telefonul Copilului 116111” aduce în atenție importanța sprijinului și protecției pentru copiii din Moldova. Echipa dedicată de psihologi ai acestui serviciu lucrează neîncetat pentru a asigura asistență telefonică gratuită pentru copii și pentru a sublinia necesitatea conștientizării priorității acordate interesului copilului.

Cu o dedicație deosebită față de copiii din țară, Serviciul “Telefonul Copilului 116111” promovează un mediu sigur și favorabil dezvoltării armonioase a copiilor. În această zi specială, Serviciul își propune să inspire comunitatea și familiile să aprecieze și să iubească copiii, evidențiind gingășia și inocența acestora, care îi fac atât de ușor de iubit.

De la lansarea sa în 2014, Serviciul “Telefonul Copilului” a înregistrat aproximativ 49 000 de apeluri la numărul scurt 116111. Doar în anul 2022, au fost înregistrate 4489 de apeluri, dintre care 2927 au fost apeluri de intrare și 1562 apeluri de ieșire. Fetele au reprezentat 554 de apelante, iar băieții 1083. În cadrul acestor apeluri, au fost oferite consiliere psihologică, informații privind drepturile copilului și au fost semnalate cazuri de încălcare a drepturilor copiilor, asistându-se un total de 2851 de minori pe parcursul anului 2022. Mai multe date statistice pot fi găsite în raportul de activitate publicat pe site-ul oficial al Serviciului “Telefonul Copilului 116111”.

Începând cu începutul anului 2023, Serviciul “Telefonul Copilului” a primit peste 1100 de apeluri de intrare și aproximativ 850 de apeluri de ieșire. În această perioadă, aproximativ 1000 de copii au beneficiat de sprijinul psihologilor la numărul 116111, aceștia oferind consultanță în domeniul protecției drepturilor copiilor, consiliere psihologică în situații de criză și asistență în cazurile de încălcare a drepturilor copiilor.

Serviciul “Telefonul Copilului 116111” este disponibil 24 de ore pe zi, gratuit, confidențial și anonim pentru copiii care au nevoie de sprijin și protecție. Pentru mai multe informații despre serviciu, puteți accesa pagina oficială telefonulcopilului.md

De asemenea, puteți urmări activitatea lor pe platformele de socializare Facebook și Instagram, la adresa Telefonul Copilului 116111.

Serviciul “Telefonul Copilului” continuă să fie un punct de sprijin vital pentru copiii din Moldova, oferindu-le un canal de comunicare și asistență în momentele de nevoie. Echipa de psihologi dedicată și profesionistă este pregătită să ofere consiliere și sprijin emoțional tuturor copiilor care apelează numărul 116111. Prin intermediul acestui serviciu, se asigură protecția drepturilor copiilor, informarea corectă și conștientizarea importanței oferirii suportului necesar pentru dezvoltarea armonioasă a fiecărui copil.

Într-o zi atât de specială precum 1 iunie, Serviciul “Telefonul Copilului” reafirmă angajamentul de a fi alături de copii, părinți și comunitate în promovarea bunăstării și fericirii copiilor. Prin intermediul liniei telefonice gratuite, copiii au la dispoziție un loc sigur unde pot solicita ajutor și pot primi sfaturi de la specialiști în domeniul psihologiei infantile.

Astfel, Serviciul “Telefonul Copilului 116111” continuă să ofere sprijin și să aducă lumină în viața copiilor din Moldova, asigurându-se că fiecare copil are o voce și că drepturile lor sunt respectate și protejate. Într-o lume în care copilăria ar trebui să fie plină de bucurie și siguranță, acest serviciu este un pilon esențial în asigurarea bunăstării copiilor și în crearea unui mediu favorabil pentru creșterea și dezvoltarea lor.

Total
0
Shares
Total
0
Share