Cu suportul unui agent economic, în Chișinău sunt testate butoanele fotovoltaice

 

Trecerea de pietoni de pe strada Miron Costin din Capitală a devenit mai sigură și mai vizibilă datorită implementării unor butoane fotovoltaice inovatoare. Această inițiativă reprezintă o premieră pentru Chișinău și este pusă în practică în regim de testare de către un agent economic.

Butoanele rutiere fotovoltaice au fost concepute pentru a avertiza și ghida traficul, în special în condiții de vizibilitate redusă sau pe timp de noapte, când șoferii pot întâmpina dificultăți în a observa pietonii care doresc să traverseze. Aceste dispozitive inovatoare sunt echipate cu iluminare LED intermitentă sau constantă și funcționează pe baza energiei solare, captând și transformând lumina solară în energie electrică. Aceste butoane sunt integrate în asfaltul sau pavajul trecerii de pietoni, asigurând o integrare perfectă în suprafața drumului.

Unul dintre principalele avantaje ale butoanelor fotovoltaice este că oferă o vizibilitate și siguranță sporită participanților la trafic. Ele delimitează clar trecerea de pietoni, asigurând astfel o cale sigură și ușor de identificat pentru pietoni. În plus, instalarea și întreținerea acestor dispozitive sunt relativ simple, deoarece nu necesită cabluri de alimentare sau lucrări complexe de rețele electrice.

Reprezentanții autorităților locale au salutat inițiativa de a testa aceste butoane fotovoltaice pe strada Miron Costin și au subliniat importanța sporirii siguranței pietonilor în oraș. Dacă aceste dispozitive se vor dovedi eficiente în reducerea riscurilor pentru pietoni și în sporirea atenției șoferilor, se va lua în considerare extinderea utilizării lor și la alte treceri de pietoni din Chișinău, în special la cele considerate cu un risc sporit.

Implementarea acestor butoane fotovoltaice reprezintă un pas important către modernizarea infrastructurii rutiere din Chișinău și către creșterea siguranței rutiere în oraș. Prin integrarea de tehnologii inovatoare și ecologice, autoritățile și partenerii privați demonstrează angajamentul față de asigurarea unei mobilități urbane durabile și a unui mediu mai sigur pentru toți participanții la trafic.

Total
0
Shares
Total
0
Share