Alte știri

Cu votul tuturor deputaților, Parlamentul a adoptat unele măsuri pentru sectorul HoReCa

Pinterest LinkedIn Tumblr

De la 1 octombrie anul curent va fi aplicată cota de impozitare cu TVA redusă pentru serviciile de cazare, produsele alimentare și/sau băuturi, cu excepția producției alcoolice.

Deputații au votat, în unanimitate, în două lecturi, un PROIECT de lege prin care este accelerată aplicarea legii privind diminuarea Taxei pe Valoare Adăugată pentru industria HoReCa (Hoteluri, Restaurante, Cafenele), pe perioada stării de urgență și stării de urgență în sănătate publică.

Inițiativa legislativa a fost lansată de deputatul Fracțiunii parlamentare ”Partidul Acțiune și Solidaritate”, Dumitru Alaiba, președintele Comisiei economie, buget și finanțe. Potrivit deputatului, accelerarea lansării facilităților fiscale pentru industria HoReCa este importantă, deoarece companiile suportă pierderi considerabile din cauza restricțiilor impuse în legătură cu pandemia de COVID-19.

Potrivit lui Dumitru Alaiba, vor urma și alte măsuri de susținere a întreprinderilor din domeniul HoReCa.

Amintim că LEGEA care prevede reducerea TVA pentru unele activități economice a fost elaborată de deputații Fracțiunii parlamentare ”Partidul Șor”, în legislatura precedentă, și urma să fie aplicată începând cu 21 noiembrie 2021.

loading...

Comments are closed.